Längtan till våren

Fyyy vilket väder grått och regningt och kallt. Nu har alla jular, nyår och andra högtider varit och nu vill man bara ha vår. Bloggen har haft en trött paus, men nu är vi igång igen. Jag vill visa en rolig idé som jag gjorde till mammas födelsedag förra året. När våren kommer kan ni också göra fina blombuketter av prinsessbakelser.

Egentligen kan man göra detta mer avancerat och förra året hade jag inga verktyg till att göra fina rosor så jag gjorde dem för hand. Man gör alltså en boll av muffins eller bakelser som är blommor. Det finns fina bollar man kan köpa på nätet för detta ändamål. Men om ni är som jag, otåliga och inte orkar vänta en vecka på leverans, så har de fina savoykålar i närmaste mataffär som funkar precis lika bra.

Här är bilder så ni förstår vad jag pratar om




Gott Nytt År!

Kanske är lite sen med att önska er alla ett gott nytt, men man är lite trött så här efter allt firande. Vill visa er efterrätten som vi hade på nyårsafton. Den kom från Bara Vara och var supergod. Det var en tung chokladkaka med nougatmousse. Jag älskar nougatmousse och ska lära mig att göra det själv.

Vi fick även en liten god äppelpaj med karamellsås under äpplena. Har sett på många kockprogram på senaste tiden att de har karamellsås i äppelpaj. Ska testa det nån gång.



För övrigt firades nyår hos en mycket god vän som hade ordnat allting jättefint. Det är inte alltid det lättaste med 16 personer, men det var en helt klart lyckad kväll.


Tycker att mat smakar som godast när den delas med andra och vill dela med mig av en bild från julafton där nästan hela familjen är med =)
Mycket trevligt!


RSS 2.0