Nougatfluff

Sa ju att jag skulle lära göra mig nougatmousse. Har inte gjort detta ännu, men jag har gjort nougatfluff. Hade tre dl grädde och 100 g nougat som jag smälte i grädden på mycket låg värme för det får absolut inte koka. Sen ställde jag det i kylen över natten och vispade tills det blev tjockt. Detta kan man tydligen göra med vilket godis man vill och nästa gång ska jag testa med geisha.

Fluff är en alldeles utmärkt fyllning till tårta, men jag har valt att presentera det lite tjejigt och tillägna bilden min kompis Kicki som pluggar sönder sig på Berkeley och som jag saknar väldans mycket. När hon kommer hem ska jag bjuda henne på något sött. Och något vitt och välkylt såklart.


Mickes tårta

När Micke fyllde år beställde jag ett tårtoblat med en härlig bild på honom. Bilden på tårtan är tagen när jag precis lagt på oblatet och det fortfarande är lite hårt. Efter att det fått ligga ett tag blir det mjukare och ligger jättefint på grädden. Och man ska ha grädde under! Oblatet behöver fukten och bilden förstörs inte: Lägg på det ca. 3 timmar innan det ska ätas bara.




Tårtans insida var choklad och körsbär. Mickes (och mina) favoritsmaker. Jag gjorde chokladbotten med körsbär i och en körsbärsmousse. Receptet är halvt påhittat av mig och därför fick jag kämpa en del innan jag fick ihop det. Jag experimenterade i två dagar och slutresultatet blev visserligen inte vad jag tänkte först (fick bland annat slänga en chokladmousse och degen var inte så lätt att dela) men det blev ändå väldigt bra och värt mödan och supergott. Jag delar gärna med mig av det förbättrade receptet.

RSS 2.0