Julen är över... eller?

Vårt julbord var väldigt lyckat och fläsksteken var god :)
De allra flesta kan nu slappna av och börja äta lätt igen, men för vissa ska julen just börja.
Den serbiska julen står runt hörnet med massor av supergod mat. Men innan dess ska vi fira in det nya året.
Lyckligtvis blir det catering i år och ingen ska stå vid spisen.

Jag har inga nyårslöften som går ut på bantning och viktminskning. Jag hoppas att det nya året bjuder på massor med god mat i underbara vänners sällskap. Och det lär lagas mycket mat och bakas många tårtor 2012.
Jag har varit snäll i år och tomten hade med sig både en gasbrännare och verktyg för tårtdekorering till mig. Ni kan vänta er många vackra bakverk på bloggen.

jag skulle vilja avsluta (den svenska) julen med ett underbart recept som är favorit på julbordet och enligt mig kan göras året om.

chokladtårta med saffranstryffel


Det är en chokladkaka med saffranstryffel och receptet är hittat på juligen.se

Ingredienser:
100 g  smör
200 g  mörk choklad
2 dl  strösocker
4 st  ägg

Saffranstryffel:
1 dl  vispgrädde
½ påse(ar)  saffran, á 0,5 g
200 g  vit choklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i 2-liters kastrull. Ta från värmen.
3. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält.
4. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget till allt är jämnt blandat.
5. Häll smeten i en smord form med lästagbar kant, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda på andra falsen nerifrån 15-20 min. Låt kallna.
7. Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna. 
8. Förvara tårtan i kyl fram till servering.


Kommentarer
Postat av: Johansson

Supergott! :)

2011-12-29 @ 21:05:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0