Mickes tårta

När Micke fyllde år beställde jag ett tårtoblat med en härlig bild på honom. Bilden på tårtan är tagen när jag precis lagt på oblatet och det fortfarande är lite hårt. Efter att det fått ligga ett tag blir det mjukare och ligger jättefint på grädden. Och man ska ha grädde under! Oblatet behöver fukten och bilden förstörs inte: Lägg på det ca. 3 timmar innan det ska ätas bara.




Tårtans insida var choklad och körsbär. Mickes (och mina) favoritsmaker. Jag gjorde chokladbotten med körsbär i och en körsbärsmousse. Receptet är halvt påhittat av mig och därför fick jag kämpa en del innan jag fick ihop det. Jag experimenterade i två dagar och slutresultatet blev visserligen inte vad jag tänkte först (fick bland annat slänga en chokladmousse och degen var inte så lätt att dela) men det blev ändå väldigt bra och värt mödan och supergott. Jag delar gärna med mig av det förbättrade receptet.

Kommentarer
Postat av: Micke

Den var superfin och jättegod!

2012-02-10 @ 21:05:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0