Tårta med hallon- och blåbärsmousse

Som lovat, här kommer receptet på nedanstående tårta...
 
Tårtan innehåller tre bottnar, hallonsylt, vaniljkräm, hallon- blåbärsmousse, 4 dl grädde och sockerpasta.
 
Botten 24cm
 
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingrendienserna och rör ner i äggblandningen.
4. Häll smeten i formen och grädda i ca. 25 minuter
5. Låt svalna och skär i tre bottnar.
 
Vaniljkräm
 
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 äggula
1,5 msk majsstärkelse
1,5 mask strösocker
1 dl vispgrädde
 
1. Blanda alla ingredienser förutom den sista decilitern grädde och koka upp under omrörning. Sjud tills krämen har tjocknat.
2. Låt krämen kallna.
3. Vispa den sista grädden och blanda ner i krämen.
 
Hallon- och blåbärsmousse
 
1,5 tsk gelatinpulver
2 dl vispgrädde
2 äggulor
0,5 dl strösocker
1,5 dl mixade hallon (glöm inte att sila dem för att få bort kärnrna)
0,5 dl mixade blåbär
 
1. Lägg gelatinet i lite kallt vatteni 10 min.
2. Vispa grädden hårt.
3. Vispa socker och ägg.
4. Vipsa ner bären i äggblandningen.
5. Smält gelatinet i varmt vatten och rör ner i äggblandningen.
6. Vänd ner den vispade grädden.
 
Ta en tårtbotten och bre över hallonsyllt och vaniljkräm. Lägg på nästa botten och bre över moussen. Lägg på den sista botten. Klä hela tårtan med plastfolie och låt stå ett par timmar i kylen. Bre vispad grädde över hela tårtan och dekorera som du vill. I blogginlägget nedan har jag vit sockerpasta med små blommor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0